Menu

Vision

Gennem en fælles ansøgning til Aarhus Kommune fik Harlev Idræts- & Kulturcenter (HI&K) og HIK Fodbold i februar 2023 tilsagn om økonomisk støtte til etablering af en kunstgræsbane. Der er igen vist tillid til initiativer i Harlev fra kommunal side. Det skyldes i høj grad, at vi tidligere har bevist, at vi kan hvad vi vil, og nu gør vi det igen!

Et bæredygtigt anlæg centralt i byen

Projektets ambition er at skabe endnu et samlingspunkt i byen, der understøtter byens livslyst, sundhed og fællesskab, og der er allerede lagt mange timer i overvejelser og planlægning. Selve projektet og indsamlingen af penge har været på standby pga. usikkerhed omkring materialer og miljøhensyn og ikke mindst krav og støtte til kunstgræsbaner fra både kommunal og EU-side. Særligt valget mellem gummi-granulat eller andre varianter uden indflydelse på miljø har fyldt meget. Der er nu landet en afklaring derpå, og vi har igennem en god dialog med Aarhus kommune og inspiration fra andre baner besluttet at gå med et anlæg, hvor baneopbygningen laves med et bæredygtigt infill og uden brug af gummigranulat. Vi er derfor klar til at gå i gang, og vi glæder os til det.

Formål og ambition med projektet 

Vi ønsker at etablere en kunstgræsbane, der kan sikre:

  • At vi i Harlev og i samarbejde med Aarhus Kommune kan tilbyde gode og attraktive udendørs idrætsfaciliteter til en bred vifte af formål.
  • At kunstgræsbanen placeres, så børn og unge i videst mulige omfang har adgang til facilitet i tæt forbindelse med skole og fritidstilbud.
  • At kunstgræsbanen anvendes optimalt året rundt og dermed bidrager til en forbedring af boldbanesituationen generelt for Harlev Idrætsklub.
  • At medvirke til at fremme fodboldsporten generelt i Aarhus Kommune.
  • At kunstgræsbanen er tilgængelige for alle klubber og foreninger i den vestlige del Aarhus, hvor tilbuddet af kunstgræsbaner er minimalt.

Tidslinje og plan

Med det fine tilsagn fra Aarhus Kommune har projektet allerede fået en god start, og nu skal vi selv i arbejdstøjet og finde de sidste midler til at realisere projektet. Ambitionen er, at vi i 2025 kan starte etableringen. Det kræver en stor indsats fra os, når de sidste penge skal skaffes. Men vi har et godt udgangspunkt og starter ikke fra bunden og vigtigst af alt har vi tidligere vist, at vi ved fælles hjælp kan løfte store opgaver i Harlev og gøre drømme til virkelighed – Multibanen og HI&K er eksempler på det.

Luk